Even voorstellen - Nieuwe mensen

Susan

Voorzitter

Hallo, ik ben Susan, en samen met Marco en onze twee kinderen woon ik met veel plezier in Beckum. Mensen betrekken, verbinden en samenwerken om doelen te bereiken, is iets waar ik enorm veel energie van krijg. Als geboren en getogen Beckumer, maar ook door mijn bestuursfuncties bij verschillende verenigingen in Beckum heb ik een groot netwerk. Ik ben enthousiast, fanatiek en creatief in het bedenken van oplossingen. En door mijn werk als adviseur veiligheid bij een gemeente heb ik een goede politieke en bestuurlijke antenne ontwikkeld en weet ik van binnenuit hoe een gemeentelijke organisatie werkt. 

Helaas zie ik van dichtbij hoe snel de leefbaarheid in Beckum achteruitgaat. Tijd om daar verandering in te brengen! En dat is precies de reden dat ik bestuurslid ben van Dorpsraad Bruisend Beckum. De uitdagingen die er nu voor Beckum liggen, pak ik met beide handen aan. Trots omdat we als een team samenwerken en daardoor stappen maken, samen met mijn collega-dorpsraadsleden, veel betrokken Beckumers, bestuurders en ambtenaren van de gemeente Hengelo, belangrijke stakeholders en met begeleiding van professionele adviseurs.  

Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze doelen behalen en dat we Beckum weer laten bruisen! 

 

Laura

Secretaris

Hallo, ik ben Laura, 33 jaar en geboren en getogen in Beckum. Ik ben werkzaam als docent LO bij de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aan het ROC van Twente, daarnaast ben ik studieloopbaan begeleider en begeleid ik studenten met een specifieke hulpvraag. 

Samen met Nick woon ik inmiddels alweer een aantal jaren in Delden. We zijn hier gaan wonen omdat er destijds ook al geen mogelijkheid was om (als starter) te kopen of bouwen in Beckum. Delden is leuk, maar ik ben een groot deel van mijn vrije tijd in Beckum te vinden, onder andere bij TVO Volleybal. Ook hier is zichtbaar hoe de leefbaarheid van Beckum achteruit gaat; er zijn momenteel geen jeugdteams meer. 

Tijd voor verandering! Sinds 1 april 2022 is de enthousiaste en gemotiveerde Dorpsraad Bruisend Beckum hard aan het werk om Beckum weer te laten bruisen. Dit doen we door een samenwerking tussen betrokken partijen als de Gemeente Hengelo, provincie Overijssel en de vele betrokken vrijwilligers uit Beckum. Het kost tijd, maar we maken goede stappen. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende jaren met elkaar verder kunnen bouwen aan de leefbaarheid van ons mooie dorp! 

Stefan

Penningmeester

Aangenaam, ik ben Stefan. Inmiddels alweer ruim 37 jaar een echte Beckumer. Enerzijds door hier geboren en getogen te zijn. Terwijl ik aan de andere kant altijd lid van verenigingen ben geweest en deel heb uitgemaakt van de diverse besturen. In het dagelijks leven ben ik Controller bij Roerink Food Family, bekend van de Zuivelhoeve. In mijn werk beheers ik o.a. de financiële kaders, processen en procedures. Geef ik zowel gevraagd als ongevraagd advies en weet ik mensen te verbinden. Vanuit die samenwerking proberen we onze bedrijfsprocessen elke dag weer gestructureerder, beheersbaarder en verantwoorder uit te voeren. 

Het valt niet te ontkennen dat de leefbaarheid in Beckum telkens weer een stapje achteruitgaat. Voor mijzelf werd dit onderstreept toen ik vanuit Beckum City naar de nieuwbouw verhuisde. Mijn huis, bouwjaar 1989, is slechts 3 jonger dan dat ik ben. Van de klassen op de basisschool onder de onze, woont nagenoeg niemand meer in Beckum. Doorzonde! Want Beckum heeft in potentie misschien wel meer te bieden dan omliggende plaatsen. Deze potentie kunnen we niet onbenut laten. Daarom zetten we als Dorpsraad hier vol energie de schouders onder. Samen met onze mede dorpsbewoners gaan we voor een bruisend, leefbaar en toekomstbestendig Beckum! 

Ben

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Ben ter Avest, geboren Beckumer, bouwjaar 1957, en dus duidelijk de nestor van de nieuwe Dorpsraad Bruisend Beckum. Sinds 1979 gehuwd met Anne-Marie en vader van zoon Bas en dochters Kim en Maaike. Tevens opa van 7 klein kinderen. Ik ben sinds 1977 werkzaam als zelfstandig Rundvee pedicure en hoop dit nog vele jaren te kunnen doen. Naast werken sport ik graag. In het verleden touwtrekken en momenteel zaalvoetbal. Ook ben ik 14 jaar actief geweest als voorzitter van de Stichting Zomerfeesten Beckum. 

Een nieuwe uitdaging kwam op mijn pad en wel die als bestuurslid van de Dorpsraad Bruisend Beckum. We hebben een leuke groep enthousiaste mensen bij elkaar weten te krijgen. Met ieder een duidelijke taak, maar samen een doel: Een leefbaar Beckum realiseren. Samen met de gemeente Hengelo, provincie Overijssel en niet te vergeten de talloze vrijwilligers in zowel het ontwikkelteam als de verschillende werkgroepen hopen we dit snel voor elkaar te krijgen. 

Jasper

Algemeen bestuurslid

He allen! Mijn naam is Jasper, geboren en getogen Beckumer en sinds kort samenwonend met Lian. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als belastingadviseur bij BDO Accountants & Belastingadviseurs. Ik adviseer een brede groep aan klanten, waaronder franchisenemers in de retailsector, overige MKB-ondernemingen en woningcorporaties. 

In de avonduren ben ik vaak te vinden bij TVO (of in de vergaderzaal van ’t Proggiehoes). Door verschillende factoren – o.a. teruglopende aantallen bij de sportclubs en de basisschool, maar ook het tekort aan koopwoningen voor de jeugd – staat de leefbaarheid van ons mooie dorp onder druk. Dat is de reden dat ik per 1 april 2022 lid ben geworden van de Dorpsraad! Samen met mijn kundige en gezellige collega’s van de Dorpsraad doen wij ons best om de leefbaarheid te verbeteren. Tot op heden gaat dat boven verwachting, niet in de eerste plaats door de toenemende betrokkenheid van alle partijen, waaronder ook de gemeente Hengelo en de Provincie Overijssel. Mede door die betrokkenheid hopen wij zo spoedig mogelijk nieuwbouwwoningen te zien in Beckum!

Petra

Algemeen bestuurslid

Hallo, ik ben Petra Hoffmann, geboren in Hengelo en sinds 2013 woonachtig in ons bruisende Beckum. Ik ben wetenschapper en werk als universitair docent aan de Universiteit Twente. Daar doe ik onderzoek naar risicomanagement in supply chains, en geef voor diverse opleidingen productie- en inkoopmanagement vakken. Ook ben ik secretaris in het bestuur van mijn departement. Samen met Frans heb ik 3 dochters die alle drie in Beckum naar de basisschool gaan. Ik gun mijn dochters, en alle andere (toekomstige) leerlingen dat ze genoeg vriendjes en vriendinnetjes kunnen vinden op het schoolplein. Daarnaast ben ik regelmatig langs de lijn van het handbalveld te vinden, en ook daar zijn de krimpende teams evident. Goede redenen dus om me in te zetten voor de leefbaarheid in Beckum! Ik vind uitdaging in complexe vraagstukken, en heb in het verleden verscheidene –veelal maatschappelijke- bestuursfuncties bekleed. Met deze ervaring, mijn gedrevenheid en sterke analytische vermogen ga ik graag de uitdaging in Beckum aan. Ik heb het voorrecht dit samen te mogen doen met een club enthousiaste, creatieve en capabele medebestuurders, en heb er alle vertrouwen in dat we deze uitdaging samen met alle Beckumers het hoofd kunnen bieden! 

Bart

Algemeen bestuurslid

Beckum is thuis! Mijn naam is Bart Verdaasdonk en ik woon ruim 20 jaar in Beckum, samen met Gea. We hebben 2 kinderen en een hond. De vriendelijkheid, verbondenheid en betrokkenheid van de Beckumer gemeenschap spreekt me aan. Daar komt bij dat Beckum een toplocatie is, gelegen tussen het groen en handig dichtbij grote steden en uitvalswegen. Er is een fijne dorpsschool, een actief verenigingsleven en noaberschap is hier nog heel normaal. Je zou dus zeggen, Beckum heeft alles mee. Toch staat de leefbaarheid onder grote druk. Jonge mensen en gezinnen kunnen hier niet komen wonen, er zijn geen woningen beschikbaar. Er zijn steeds minder kinderen die op het schoolplein spelen en TVO krijgt steeds minder leden. Het wordt onmogelijk om ons dorp levend en bruisend te houden. 

Samen met de andere leden van de Dorpsraad Beckum werken we aan een bruisend Beckum. We hebben allemaal onze eigen kennis en kunde die we inzetten om ons dorp verder te ontwikkelen. Dat maakt ons een sterk team. Mijn ervaring ligt binnen de universitaire wereld als onderzoeker en ondertussen werk ik al jaren binnen een internationaal georiënteerde onderneming als systeem architect. Ik acteer hier tussen het strategisch management en de technische specialisten. Het verlangt van mij een helikopterview en een sterk analytisch vermogen, maar ook de vaardigheid om de complexe technische vraagstukken te kunnen vertalen naar managementniveau. Ik ga een flinke discussie niet uit de weg en beargumenteer graag op basis van feiten. Ik krijg er energie van om me te richten op moeilijke vraagstukken en te bouwen aan vooruitgang. Daarom zet ik me, samen met de andere bestuursleden, in voor een bruisend en levend Beckum.